DLM-1 från Cloud Electronics

Ingångspaneler med mik/linjeingångar för Dante-system

Nya DLM-1 från Cloud Electronics är en serie ingångsmoduler med mik/linjeingångar som används i Dante-kompatibla nätverksljudsystem. Med DLM-1 kan en mikrofon och/eller en stereomusikkälla (eller annan linjenivå) anslutas från en avlägsen plats. Musikingången mixas med mikrofonsignalen vilket resulterar i att utsignalen visas som en mono Dante-kanal på en standard RJ45 Ethernet-port. Dante-kanalen dirigeras via Dante-nätverket till ljudsystemet (en förstärkare eller mixer med Dante) som matar högtalarna i området där ingångsmodulen sitter. Prioritet för mikrofon eller musik är valbar.

DLM-1 kan användas i alla Dante-nätverk eller Dante-kompatibla nätverk, vilket inkluderar Clouds CA-serie samt CV-serie med avancerade och flerkanaliga slutsteg om dessa är utrustade med Dante-gränssnittskorten CDI-CA eller CDI-CV som finns som tillbehör.

I många installationer är huvudenheten normalt placerad i ett rack tillsammans med all annan ljudutrustning och är därmed inte lättillgänglig för användaren. Genom att installera DLM-1 är det möjligt för användaren att ansluta en mikrofon i den aktuella zonen via ett XLR-uttag, inklusive en mängd andra olika lokala stereoljudkällor såsom bärbara musiksystem, DJ-mixers, laptops, radiomikrofonmottagare, CD-spelare och MP3-spelare m.m. Musikkällor kan anslutas via ett par phono-uttag eller 3,5 mm stereojack. 

Flera DLM-1:or kan vara kedjekopplade (daisy-chain) tillsammans för att ge ytterligare ingångspunkter i samma zon. Kedjekopplingen sker i Dante Controller och gör att Dante-utgången från en DLM-1 kan routas till ingången på en annan, vilken sedan kombinerar Dante-ljudet med sina egna ljudingångar. 

DLM-1 finns i två formfaktorer US och UK samt i svart och vitt utförande. Modulen drivs med PoE via standard Ethernet Cat5-kabel. 

Andra Nyheter och kampanjer

KAMPANJ!

KAMPANJ!

Upptäck Symetrix xIO Dante Endpoints. Läs mer
PRESS RELEASE

PRESS RELEASE

Standard Audio Systems AB named Exclusive Distributor for Renkus-Heinz Inc. in Sweden. Läs mer
Nya ZLX G2 från Electro-Voice!

Nya ZLX G2 från Electro-Voice!

Uppgradering av den framgångsrika föregångaren. Läs mer
PRESSMEDDELANDE

PRESSMEDDELANDE

Vi utvecklar Standard Audio till att bli Standard Systems.  Läs mer
Standard Systems öppnar filial i Linköping

Standard Systems öppnar filial i Linköping

Expansionen är en del av företagens långsiktiga strategi och med fokus på att utöka affärstäckningen i Norden. Läs mer
PRESS RELEASE

PRESS RELEASE

Standard Audio Systems AB appointed new distribution partner for Electro-Voice and Dynacord in Finland. Läs mer